joi, 25 martie 2010

Furând ouă din cuibare


Mic, mic dar se întrezărea deja profilul luminos al viitorului om de afaceri în Biţu!
Cu Mircică la remorcă dădeau iama prin cuibarele vecinilor alegeau ouăle cele mai frumoase, Biţu pe alea curate, Mircică pe alea mai cu găinaţ şi fuguţa, fuguţa se duceau la cooperativă unde le schimbau pe eugenii şi pe câteva ţigări Aroma pe care le trăgeau pe şest lângă haznaua din fundul grădinii să nu îi ghicească cineva.

De aici au început de fapt cu găinăriile care au continuat unul ajungând găinar şef la Purtătorul Ouălelor e partid şi primul boier întâlnit, pupat, ouat, îngrijit la grijanie cu grijă de Biţu, iar al doilea numărând ouăle lăsate de Biţu în păstrare şi ascunse cu grija prin pantalonii de sub tejgheaua sediului conspirativ din Calea 13 Septembrie, departe de ochii Postelnicului Adrian.

Din găinărie în găinărie au mai citit şi ei când dădeau alte întrebuinţări sferturilor de pagină din gazeta satului şi alegeau să se şteargă cu ştiuletele. Să fim şi noi intelectuali bă cum îi zicea Biţu lui Mircică. Şi tot citind ei pe apucate au priceput şi mai pe apucate.
Şi aşa au ajuns apucaţi.
Unul de vitejie muc-avalizată şi ar-doare militară de ajuns ditamai generalul, de la soare te poţi uita dar la steaua lui ba, iar al doilea lustragiu.
Neapucat de vreo lustraţie lustruieşte paharele locului cu pricina şi stelele lui Biţulică.

Postelnicul vai de el şi de ouăle lui făr număr, dar ajungem şi la acesta mai încolo.....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu